Over mij

Menselijk bewegen, sport, biologie en geneeskunde hebben al sinds de basisschool mijn interesse gehad. Fysiotherapie was een logische keuze. Zelf bewegen deed en doe ik ook. Kilometers hardlopen en fietsen, gewoon omdat ik dat leuk vind. In 1995 studeerde ik af als fysiotherapeut en kort daarna ronde ik de opleiding McKenzie en sportfysiotherapie af.
In 2006 studeerde ik af als bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit en in 2009 behaalde ik het diploma als erkend Master in Manuele Therapie volgens de Stichting Opleiding Manuele Therapie (SOMT).
Verdere specialisatie in de manuele therapie bereikte ik met de cursussen van Brian Mulligan, een zeer praktische manier om gewrichten beter te laten bewegen door ze als het ware weer op het juiste spoor te zetten.

Tijdens de behandelingen van patiënten ontdekte ik gaandeweg dat het lokaal behandelen van alleen de pijnlijke plek vaak niet tot het gewenste resultaat leidde. Ik bereikte meer effect door te denken in grotere patronen en het behandelen van ketens van gewrichten en spieren die met elkaar in verband staan. Door mij te verdiepen in fascietherapie (Anatomy Trains van Thomas Myers) , kon ik dit verder uitwerken.
De kennis en ervaring met manuele therapie, gecombineerd met fascietherapie, leidde tot het integrale therapieconcept dat ik nu toepas: holistische fysiotherapie. 
Nu, vele jaren na het starten van de opleiding fysiotherapie, ren en fiets ik nog steeds veel, alleen een stukje langzamer dan toen ik in de twintig was. Een paar obstacle runs waren goed om het hele lichaam integraal mee te laten sporten.